Výťažok z predaja primátorského punču pomôže dvom rodinám

21.12.2011 Prešov

Prešov 20. decembra (TASR) - Výťažok z predaja primátorského punču, ktorý dnes začali predávať v centre Prešova, pomôže urobiť krajšie Vianoce dvom rodinám. K pultu sa ako prví predavači postavili primátor Pavel Hagyari a jeho zástupca René Pucher. Neskôr ich nahradia poslanci mestského zastupiteľstva.
Punč sa bude predávať do piatka (23.12.) a cena je dobrovoľná. Vyzbierané peniaze potom odovzdajú rodinám, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii.
\"Chceli sme, aby aj títo ľudia, ktorí sú ťažko skúšaní osudom a život im neprináša veľa radosti, mohli zažiť dôstojné Vianoce,\" povedal pre TASR primátor.
Hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová uviedla, že časť z nich dostane rodina pani Zdenky, ktorá je vážne chorá a má zvýšené náklady na stravu a liečbu. Sama sa stará o tri maloleté deti a žijú z invalidného dôchodku a rodinných prídavkov.
Zvyšnú časť vyzbieraných peňazí dostane rodina malej Adrianky. Tá je ťažko zdravotne postihnutá, nechodí, je odkázaná len na pomoc svojej matky. Invalidný vozík vzhľadom na svoj zdravotný stav nemôže používať, nakoľko je nevyhovujúci a potrebovala by špeciálny polohovateľný. Okrem toho Adrianka trpí celiakiou. Jediným mesačným príjmom rodiny je príspevok za opatrovanie dieťaťa a výživné na dieťa.
\"Prišla som, lebo treba podporiť dobrú vec. Sú Vianoce a tí, čo môžu, mali by aspoň teraz v čase Vianoc myslieť na núdznych. Nikdy nevieme, kedy to sami budeme potrebovať. Navyše tento predaj je príležitosť porozprávať sa s primátorom či poslancami,\" povedala pani Katarína z Prešova.
Hovorkyňa doplnila, že vo štvrtok sa v rámci tejto akcie bude podávať aj primátorská kapustnica.
 

Vyberte región

mark